Kegel Egzersizi Nedir

Kegel Egzersizleri


Kegel egzersizleri pelvik taban egzersizi olarak biliniyor. Kegel egzersizi kadınlarda vajinayı oluşturan kas gruplarını güçlendirmek için yapılan egzersiz hareketlere denilir. Kadınlarda bulunan vajinal kaslar şu şekildedir.
·         Pelvik taban kasları
·         Vajen kaslar
·         Pubik kaslar
·         Aşk kaslar
Yapılan kegel egzersizleri bu aks gruplarının çalışmasını sağlar. Vajina çevresinde bulunan kas grupları, ince bağırsakları, rektumu ve mesaneyi gibi organları destekleyen pelvik taban kas gruplarının güçlenmesini sağlayan egzersiz türüdür. Pelvik kaslarını bulmak için idrarınız geldiği zaman tuvalete oturun. Seri ve akıcı şekilde idrarınızı bırakıp geriye çekilin. O esnada kasılma hissedeceksiniz. Pelvik kasları bu şekilde kasılarak hissedilir.

Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?


Kegel egzersizinin amacı vajina çevresinde bulunan kas gruplarının düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Kegel egzersizi yapmadan önce ilk olarak mesanenin boşaltılması gerekiyor.  İdrar boşaltılması yapılmadan önce 10 saniye sayılır. Daha sonra pelvik kaslarınızı sıkın. Pelvik kaslarında genişleme oluştuğu zaman tekrar 10’a kadar sayılması gerekiyor. Kegel egzersizi idrar gelindiği zaman günde ortalama 3-4 tekrar edebilirsiniz. Çoğu kadın pelvik kaslarını bulmakla zorlanır. Güzel bir sonuç alabilmek için sadece pelvik kas grubunu sıkmaya dikkat edin. Karın, bacak ve kalça kaslarını esnetmemeye özen gösterin. Nefesinizi kesinlikle tutmanız gerekiyor. Kegel egzersizi yaparken özgürce nefes alıp verin. Bunu 2 defa tekrarlamalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalama Kalça Protezi Ameliyatı Maliyeti Ne Kadardır?

Penis Büyütme Yöntemleri

Cinsel İktidarsızlık Tedavisi