Erken Boşalma Nedir

Erken Boşalma

Tekrarlayıcı biçimde sürekli ya da yineleyici olarak, çok az bir cinsel uyarıyla cinsel birleşmeye girmeden, ya da girdikten kısa süre sonra kişinin kendi kontrolü ya da Partnerin talebi dışında gelişen denetimsiz boşalmaya erken boşalma denir. Burada önemli olan boşalmanın süresi değil, erkeğin boşalma eğilimi üzerinde istemli bir kontrolünün yani kendi denetiminin olmamsısıdır. Erkeğin cinsel olarak aktif olduğundan beri başlayan ve tekrarla devam eden denetimsiz boşalmanın ağırlığı ve ortaya çıkış şekline göre çeşitli türleri vardır. Edimsel yani sonradan gelişen bir boşalım türüdür.

Erken(Denetimsiz) Boşalma Kadını Nasıl Etkiler?

Günümüzde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarının başında erken boşalma, bayanların Partnerine karşı cinsel istekte azalışa sebep oluyor. Genellikle erkeklerin yaşamının herhangi bir döneminde mutlaka karşılaşabileceği bir problem olan erken boşalmanın çiftlerde çatışmalarına yol açan önemli bir sağlık sorunudur. Özellikle evli çiftlerin iletişimini olumsuz yönde etkileyen bu sorun, bazı durumlarda boşanmalara yol açabiliyor.

Erken(Denetimsiz) Boşalma Neden olur?

Cinsel performansın düşük olması erkekte önemli şekilde kaygıya neden olmaktadır. Cinsel birleşme öncesinde ‘’ aynı şeyi tekrar yaşarsam’’  gibi bir düşünce erkekte kendi kontrolü dışında boşalma oluyor. Yine ilişkinin olumsuz sonuçlanması, cinsellikten beklentisinin yüksek olması, tüm bunlar çiftler arasında erken boşalmanın sürmesine neden olabilir.

Erken(Denetimsiz) Boşalma Nasıl tedavi olur?

Bedensel hastalıklar dışında Erken(Denetimsiz) Boşalma tedavisinde en sık kullanılan yöntem terapi ve farmakoterapidir. Psikiyatrik değerlendirme hastanın boşalma sorunu ile ilgili bilgi sahibi olmak tanı konabilmesi için, önemli bir süreçtir. Günümüzde birçok erkeğin yaşadığı bu sorunu zaman geçtikçe, sertleşme, cinsellikte isteksizlik, öfke halini alabilir. Bu sebepten dolayı erkek bu konuda partnerini bilgilendirmeli, çiftler arasında böyle bir sorun varsa bir an önce düzeltilmeli ve erkli bir diyalog başlatılmalısı gerekir.

Erken(Denetimsiz) Boşalma Tanısı Nasıl Konur?

Erken (Denetimsiz )boşalma tanısı konması için en az 6 ay süren düzenli bir ilişkiye rağmen devam etmesi, her hangi bir ruhsal soruna ilaç ya da madde kullanımına bağlı olmaması gerekmektedir. Yine denetimsiz boşalma teşhisinde boşanmanın gerçekten de erken mi meydana geldiğine ya da Partnerinin geç uyarılmasına bağlı olarak boşalmanın erkenmiş gibi algılandığına dikkat edilmelidir. Bu durumda ilişkide kalma süresi normal olan bir erken boşalma sorunu olduğunu düşünebilir.  Erkeğin boşalma denetiminin sağlanması sonradan öğrenilebilir bir beceridir.

Erken(Denetimsiz) Boşalma Tedavisi Nedir?

Erken(Denetimsiz) Boşalma tedavisinde iki yol vardır. Medikal yöntemler ve cinsel terapi Medikal yöntemlerden cinsel isteği azaltma gibi bir yan etkisi olan depresyon ilaçları, gidericiler en sık başvurulan yoldur. Hassasiyeti azaltan kremler, geciktirici özelliği olan prezervatif kullanılabilir. Bu tür ilaç ve diğer yöntemler sadece kullanıldığı sürece etkilidir ve yan etkileri olabilir. Kalıcı ve etkili çözüm cinsel terapi ile mümkündür.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortalama Kalça Protezi Ameliyatı Maliyeti Ne Kadardır?

Penis Büyütme Yöntemleri

Penis Eğriliği Tedavisi